Burun estetiği, ameliyatla veya ameliyatsız olarak yapılabilmektedir. Ameliyatsız burun estetiği uygulamalarından biri botokstur. Burun ucunu kaldırabilmek amacıyla gerçekleştirilen bu işlem sırasında, burun ucunu aşağıya çeken kasa enjeksiyon yapılarak kasın geçici süre fonksiyon görmemesi sağlanır. Böylelikle burun ucunda bir miktar kalkma sağlanır.
Kapalı burun estetiği, her ne kadar geniş bir hasta kitlesine hitap etse de bazı durumlar bu yöntemin uygulanmasını sakıncalı hale getirir. Öncelikle, kronik hastalıkları olan bireylerde ameliyat riskleri artar.
Rinoplastinin sıralı bir dizi aşaması yoktur. Her operasyon, ameliyat olan kişinin kendine has anatomisi ve hedefleri için kişiselleştirilir.
Nefes alma şikâyeti ile başvuran hastaların muayenesi bu şekilde endoskopik olarak yapabilmektedir. Ayrıca burun içerisindeki eğriliklerinizin, et büyüklüklerinizin hatta darlıklarınızın yerini sayısal olarak ses dalgaları ile çalışan akustik rinometri cihazı ile Web bir şekilde tespit edebilir.
Açık rinoplasti şeklinde gerçekleşen ameliyatların tam olarak iyileşmesi daha uzun sürmekteyken, kapalı rinoplasti uygulanarak yapılan ameliyatların iyileşme süresi daha hızlı ve sancısız olmaktadır.
Yüz ifadesi: Burun estetiği sonrasında yüz ifadesi değişebilir. Bu değişiklikler genellikle kişiden kişiye farklılık gösterir ve operasyonun kapsamına bağlıdır.
Burun estetiği ameliyatları hem rahat nefes almayı sağlamak hem de kişinin yüzü ile en uyumlu olacak burun şeklinin oluşturulması için yapılmaktadır.
Ameliyat sonrası burnun son şeklini almasının yaklaşık bir yıl sürebildiğini ve değerlendirmenin buna göre yapılması gerektiğini belirten Doç. Dr. Alper Ural, burun estetiği ameliyatı Detaylı Bilgi Burada ve sonrasında dikkat edilmesi gerekenler hakkında bilgi verdi.
Rinoplasti burun şeklinin değiştirilmesine genel olarak verilen isimdir. Burun estetiği anlamında da kullanılmaktadır. Septoplasti ise burun şekline etki etmeden, burun delikleri arasındaki bölmenin nefes alma sorununa yol açan eğrilik gibi bozukluklarının tedavi edildiği ameliyat şeklidir. Septorinoplasti ise bu iki işlemin eş zamanlı uygulanmasıdır. Hayatınızın bir döneminde estetik burun ameliyatı olmayı düşünüyorsanız ve nefes alma sorununuz var ise en uygunu bu iki işlemi beraber olmaktır.
Rinoplasti ameliyatı sonrası burnunuza yerleştirilen koruyucu alçıyı cerrahınız tarafından çıkarılıncaya kadar tamamen kuru tutmanız gerekmektedir. Bu süre zarfında tamamıyla suya temas ettiğiniz bir duşu tercih etmemelisiniz.
Bu yöntem, estetik ameliyatı sırasında yapılan işlemleri görmeyi ve takip etmeyi kolaylaştırır, böylece cerrahın daha doğru ve kontrollü bir şekilde işlem yapması mümkün olur. Açık burun estetiğinde kullanılan bir diğer avantajlı özellik de burun delikleri dışında yapılan kesinin ameliyat sonrası dikişlerinin daha kolay çıkarılmasıdır. Bu da daha az ağrı, şişlik ve morarmayla birlikte daha hızlı iyileşme süresi sağlar.
Rinoplasti, kozmetik cerrahi olarak bilinen bir operasyon olarak tanımlanır. Rinoplasti, burun kemiğinin şeklini ve boyutunu değiştirmek için yapılan bir ameliyattır. Estetik amaçlı olmakla birlikte bazen burun ağrısı, solunum problemleri veya travma sonucu oluşan şekil bozuklukları gibi nedenlerle de yapılabilmektedir.
Sağlık profesyoneli, eldiven giyerek ellerini iyice yıkar ve steril bir çalışma alanı oluşturur. Bu, enfeksiyon riskini en aza indirmeye lawnımcı olur.
Ameliyat öncesi hastaya burun kemiklerinin kalınlığı,septumun ileri derece eğri olması,kalın ve elastik olmayan cildin kemik ve kıkırdak yapıya uyumunun zor olduğu ön bilgi olarak mutlaka söylenmelidir.