Burun estetiği ameliyatı sonrası işe dönme süreci, kişinin iyileşme hızına ve işin gereksinimlerine bağlı olarak değişiklik gösterebilir.
Başka bir insandan alım ancak alınabilecek bir ikiziniz var ise mümkün olabilir. Aksi halde doku uyuşmazlığı riski nedeni ile başkasından kıkırdak alımı uygun değildir.
Bu sitedeki bilgilerin hekim kontrolü olmaksızın uygulanması durumunda oluşabilecek her tür şikayet ve durumdan Prof. Dr. Murat Topdağ sorumlu tutulamaz. Ameliyat olanların yorumları veya fotoğrafları yasal kısıtlamalardan dolayı paylaşılmamaktadır.
Bununla birlikte, bazı burun yapılarında hasar riski ve revizyon rinoplasti için uygun olmama dezavantajları mevcuttur.
Öte yandan kapalı tekniğin çAlright daha sonra tariflenmiş 'Doğurtma' yönteminde burun ucu kıkırdaklarına direkt hakimiyet mümkündür. Yukarıdaki resimdeki one ve two numaralı kesiler aynı anda yapılarak aralarında kalan kıkırdaklar deliklerden dışarı çekilerek şekillendirilebilir.
Bu sayede şişliğin fazla büyümemesi engellenmiş olur. Hastanın burun ucu şişliği genel olarak kıkırdak ve kemik yapısının değişmesinden dolayı oluşur.
Burun estetik ameliyatları 1887 yılında kapalı teknik ile başlamıştır. 1957 yılında ise açık teknik literatüre tariflenmiştir. Yani klasik kapalı teknik, sanıldığının aksine açık teknikten tam 70 yıl önce tariflenmiştir. Açık tekniğin yaygınlaşması ise 1970'leri bulmuştur. Kapalı teknik ile açık tekniğin temel farkı, kapalı tekniklerde burun delikleri arasındaki bölmede dışarıdan bir kesi yapılmaz iken açık teknikte buradan bir kesi yapılır.
Bazı işlemlerde kemik kırmaksızın burun estetiği (No osteotomy rhinoplasty) Detaylı Bilgi Burada yapılabilen işlemlerde morluk yaşanmayacaktır.
Bu da genellikle yaklaşık bir hafta yerinde kalır. Rinoplasti sonrasında kanamayı ve şişmeyi azaltmak için başın göğüsten daha yüksek olduğu bir pozisyonda yatakta dinlenmek gerekir. Burun şişlik nedeniyle veya ameliyat sırasında yerleştirilen atellerden dolayı tıkanabilir.
Burun ameliyatlarının sonucunun önceden tahmini zor olmasına rağAdult men hastada ameliyat sonrası başarıyı arttırmanın yolları nelerdir?
Burun ameliyatlarının sebebi olarak iki durum sayabiliriz. Birincisi tamamen estetik kaygılardan dolayı duyulan rahatsızlık ve ikinci olarak doğuştan anomaliler, nefes alma problemleri veya darbe ve kazalar sonucu ortaya çıkan hasarların düzeltilmesidir.
one saati bile almayan bu operasyonlarda estetik başlığı altında değerlendirilir. Lakin estetik ameliyatlarda olduğu gibi bir kalıcılığı bulunmamaktadır.
Rekonstrüktif rinoplasti , doğumsal bozukluk veya yaralanma sonucu oluşmuş şekil bozukluğunu düzeltmek için yapılır. Aynı zamanda içerideki şekil bozukluğu sebepli burun tıkanıklığını rahatlatmak amacıyla yapılan ameliyatla birlikte de yapılabilir.
Hastalar bu konuda sadece bilgilendirilmeli ve hangi tekniğin uygulanacağına cerrahlar karar vermelidir. Hastanın burun ve yüz yapısı en doğru şekilde değerlendirildikten sonra hangi tekniğin uygulanması gerekiyorsa o tercih edilir.Hedef doğal ve güzel bir buruna ulaşmaktırBurun estetiğinde hastaların istekleri de baz alınarak altın oranın korunmasına özen gösterilmeye çalışılmakla birlikte mevcut varyasyonları da göz önünde bulundurulur. Hastaya bunu daha iyi anlatabilmek için estetik cerrahi uzmanları planladıkları burnu, çeşitli two boyutlu veya 3 boyutlu uygulamalarla gösterebilir. Her ne kadar hastanın istekleri öncelikli olsa da yüzün oranları dikkate alınarak hareket etmek gerekir. Rinoplasti ameliyatlarında temel hedef doğal ve yüz ile uyumlu bir buruna ulaşmak olmalıdır.